Wat wil ik?

Allereerst: het is niet mijn opzet om via deze site beroepsmatig, met een winstbejag met fotografie aan de slag te gaan, dan wel hiermee neven werkzaam-heden dan wel inkomsten mee te generen. Betaalde opdrachten worden niet geaccepteerd.

 

 

De website fotografie Hans Peters is bedoeld om uiting te kunnen geven aan mijn meest geliefde passie en dat is fotografie. Maar ook om zoveel mogelijk anderen daarvan te laten meegenieten. Het is zeg maar, mijn nalatenschap, een ode aan het leven, mijn leven.

 

Fotografie kan mensen dichter bij elkaar brengen, een gebeurtenis helpen vast te houden of te verwerken, plezier geven of fungeren als afleiding. Een foto zegt soms meer dan duizend woorden en het is onvoorstelbaar hoe visueel wij zijn ingesteld.

 

Fotografie vertelt eigenlijk niets over de werkelijke waarheid. Het vertelt over de wereld zoals die door de fotograaf wordt beleefd. Zij visie daarop, zijn beleving. Welke hoek koos hij? Waarom juist dat beeld op dat moment?

 

Met de komst van de digitale fotografie is er veel veranderd. Foto's zijn meer een gebruiksvoorwerp geworden, even laten zien wat je uitgekozen hebt bij Mac.Donald bijvoorbeeld. Je net gevonden prachtplek op de camping delen met je ouders, het eerste zichtbare teken van leven voor de ouders via de röntgen maar ook als een soort bewijsmiddel. Ik was erbij.... Hoewel.... Fotografie wordt nu niet meer als volkomen wettig bewijsmiddel geaccepteerd door de mogelijkheden van nabewerkingen (Photo-Shoppen).

 

Foto's kunnen helaas ook schokken, intimideren of verdriet oproepen. Het hele leven komt voorbij en de maatschappij waarin we leven ook. Denk dus altijd goed na voordat je op de knop drukt of verwijder gewoon de foto direct na het maken! Dat kan veel leed besparen.

Whats app bericht: Ze zijn goed gelukt, tot 5 december (half acht toch?) en s.v.p. veel kadootjes meenemen (en een vuilniszak)
Whats app bericht: Ze zijn goed gelukt, tot 5 december (half acht toch?) en s.v.p. veel kadootjes meenemen (en een vuilniszak)

 Bij het bedenken van deze website (november 2014, een eerste opzet gedaan door mijn zoon, met complimenten en dank) realiseerde ik mij, dat ik alweer vijftig jaar hartstochtelijk en met veel plezier met mijn grootste passie bezig ben.

 

-------------------------------------------------------------------------------------

IK HOOP DAT U VAN AL DIT MOOIS KAN EN MAG GENIETEN !!!!!!!!

-------------------------------------------------------------------------------------

 

Nogmaals: het is niet mijn opzet om via deze site beroepsmatig, met een winstbejag met fotografie aan de slag te gaan, dan wel hiermee neven werkzaam-heden dan wel inkomsten mee te generen. Betaalde opdrachten worden niet geaccepteerd.